31/08/2024 31/08/2024 Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου στο Τυχερό.   Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου....
31 Αυγούστου, 2024 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2024 - 15:19

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Τυχερού Έβρου

Διαδώστε:
Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Τυχερού Έβρου

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου στο Τυχερό.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πανήγυρη τιμώντας την μνήμη του Τιμίου Προδρόμου. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος και ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας κ. Στυλιανός Τίνανας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στον άδικο θάνατο του Τιμίου Προδρόμου. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε λιτανεία με την εικόνα του Αγίου στους δρόμους του Τυχερού.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Πριν την απόλυση ο Ποιμενάρχης μίλησε προς το εκκλησίασμα και αναφέρθηκε στην μετάνοια που δίδασκε ο Μεγάλος Προφήτης καθώς και πως εμείς πρέπει να την καλλιεργούμε στην καθημερινότητά μας.

 

29/08/2024. Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Τυχερού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων