Ι.Μ. Αργολίδος
08 Οκτωβρίου, 2024

Αγιασμός στο καλλιτεχνικό Λύκειο Αργολίδας από τον Μητροπολίτη Νεκτάριο

Διαδώστε:

Αγιασμός τελέστηκε στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Αργολίδας, που θα λειτουργήσει στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Κουτσοποδίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος παρευρισκόμενων, όπως τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο, και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Βασίλειο Πολύδωρα. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση διάσπασης του σχολείου.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες, το σχολείο έχει χωριστεί με το Γυμνάσιο να λειτουργεί στην Προσύμνη και το Λύκειο στο Κουτσοπόδι, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Επίσης, παρέστησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μαθητές και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η νέα δημοτική αρχή προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη λειτουργίας της Λυκειακής τάξης από την τρέχουσα σχολική χρονιά. Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες από πλευράς διοίκησης, καθώς και την προετοιμασία των εκπαιδευτικών και υλικοτεχνικών υποδομών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών. Η δημοτική αρχή εργάστηκε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές για να εξασφαλίσει την έγκαιρη έναρξη της τάξης, κάτι που χαρακτηρίζεται ως σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών δομών στον Δήμο Άργους Μυκηνών”.

     

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Διαδώστε: