21/05/2024 21/05/2024 Με κάθε επισημότητα κάθε χρόνο η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο τιμά τους Αγίους Ισαποστόλους και εφόρους της. Ανήμερα της εορτής Τρίτη 21 Μαΐου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών “Κωνσταντίνεια 2024” έχει τεθεί για ολιγοήμερη...
21 Μαΐου, 2024 - 11:52

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο

Με κάθε επισημότητα κάθε χρόνο η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο τιμά τους Αγίους Ισαποστόλους και εφόρους της. Ανήμερα της εορτής Τρίτη 21 Μαΐου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών “Κωνσταντίνεια 2024” έχει τεθεί για ολιγοήμερη προσκύνηση στον Ιερό ναό το τίμιο Λείψανο του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου από τη Μητρόπολη της Δράμας. Η ενορία των ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι η μεγαλύτερη ενορία της πόλης του Ναυπλίου και οι κάτοικοι της έχουν Μικρασιάτικες ρίζες.

Στο Ναύπλιο θα παραμείνει το Ιερό Λείψανο έως τις 23 Μαΐου όπου θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Φρίμης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο καθώς και τους Ιερείς που τίμησαν την εορτή των Αγίων.

_cuva

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων