20/04/2023 21/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023 στη Δαλαμανάρα, όπου χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναού Ζωοδόχου Πηγής. Τον Εσπερινό παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνων Δ. Καμπόσος, ο Πρόεδρος...
20 Απριλίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 1:26

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023 στη Δαλαμανάρα, όπου χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνων Δ. Καμπόσος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου και υποψήφιος Δήμαρχος Άργους Μυκηνων Γ. Μαλτέζος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ, Μπέγκος, οι αντιδήμαρχοι Μ. Ρέσκος, Χ. Πετσέλης, Π. Μαρλαγκούτσος και Ι. Νώτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Σκούφης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού Ν. Δελής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δαλαμανάρας Γ. Καλαμπάκας, οι υποψήφιοι βουλευτές Αργολίδας, Ε. Παναγιωτοπούλου της Ν.Δ., ο Π. Ψυχογυιός του ΠΑΣΟΚ κ.α.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας πέριξ της κωμόπολης παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου και πλήθος κόσμου.

Ο σημερινός Ναός είναι ο τρίτος κατά σειρά που κτίσθηκε στην περιοχή εξαιτίας του γεγονότος ότι η πόλη μεγάλωσε και ο Ναός έπρεπε να είναι αντάξιος του πληθυσμού.

Κατά παράδοση στην περιοχή εκεί κοντά στον σημερινό Ναό υπήρχε πηγή από την αρχαιότητα στην οποία έτρεχε άφθονο νερό και για αυτό ο Ναός από τα παλιά χρόνια ήταν αφιερωμένος στην Ζωοδόχο Πηγή.

(ΦΩΤΠΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων