Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου
30 Ιουλίου, 2024

Εκδήλωση τιμής για τον μακαριστό Επίσκοπο Αρκαδίας κυρό Νικόδημο Κατσαράκη

Διαδώστε:

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, στην Ιερά Μονή Βιάννου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον τελευταίο Επίσκοπο Αρκαδίας με έδρα την Βιάννο κυρό Νικόδημο Κατσαράκη.

 

Το πρωί, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου.

Προ της απολύσεως, τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόδημο Κατσαράκη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο της Μονής έλαβε χώρα εκδήλωση την οποία χαιρέτισε ο Σεβ. κ. Μακάριος με αναφορά στον τελευταίο προκάτοχό του με έδρα την Βιάννο. Στην συνέχεια, ακολούθησαν ομιλίες από τον Διδάσκαλο κ. Αντώνιο Στιβακτάκη με θέμα: «Ο τελευταίος Επίσκοπος Αρκαδίας με έδρα τη Βιάννο Νικόδημος Κατσαράκης» και απο τον Καθηγητή κ. Νίκο Κατσαράκη, Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με θέμα: «Νικόδημος Κατσαράκης: ένας ηρωικός πρόγονος».

Τέλος, ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας, ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησης και αναφέρθηκε στα μηνύματα της εκδήλωσης στη μνήμη του μακαριστού Επισκόπου Αρκαδίας κυρού Νικοδήμου, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν διά την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Μεταξύ άλλων παρευρεθεί ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης καθώς και κληρικοί της ευρύτερης περιοχής.

 

Διαδώστε: