Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού
23 Ιανουαρίου, 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Ανατρέπεται το οικογενειακό δίκαιο της χώρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Γάμος σημαίνει συνάντηση άνδρα και γυναίκας προκειμένου να δημιουργήσουν οικογένεια. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος με βίντεο που ανέρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

“Στο ανακοινωθέν καταγράφεται η αλήθεια της πίστεως της Εκκλησίας για την ιερότητα του χριστιανικού γάμου, για το ότι γάμος σημαίνει συνάντηση άνδρα και γυναίκας προκειμένου να δημιουργήσουν οικογένεια, και ότι αυτό είναι μία ευλογία του Θεό, η παράδοση στην πατρίδα μας και η πανανθρώπινη εμπειρία. Και βεβαίως διευκρινίζεται ότι ενώ όλα αυτά θα μπορούσαν να λυθούν σε ό,τι αφορά κάποια προβλήματα μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης, τελικά επιμένουν στην κυβέρνηση για τον πολιτικό γάμο, γεγονός που ουσιαστικά ανατρέπει το μέχρι τώρα οικογενειακό δίκαιο στη πατρίδα μας“, επεσήμανε ο Σεβαμσιώτατος.

Διαβάστε αναλυτικά: Ομόφωνο “ΟΧΙ” της Εκκλησίας της Ελλάδος στο νομοσχέδιο για τον “γάμο ομόφυλων” – Επιστολές προς τους Βουλευτές και ενημέρωση του ποιμνίου

 

Διαδώστε: