08/07/2024 08/07/2024 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση για τα «100 χρόνια 1924 – 2024 από την Ανταλλαγή Πληθυσμών Ελλάδας – Τουρκίας. Ιστορίες και Τραγούδια με δύο Πατρίδες», του Μουσικού Σχολείου Βόλου με την Ντιλέκ Κότς, που διοργανώσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, μέσω του Φορέα Πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτός» χθες,...
08 Ιουλίου, 2024 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 11:13

Δημητριάδος Ιγνάτιος : Η πόλωση οδηγεί στην εχθρότητα

Διαδώστε:
Δημητριάδος Ιγνάτιος : Η πόλωση οδηγεί στην εχθρότητα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση για τα «100 χρόνια 1924 – 2024 από την Ανταλλαγή Πληθυσμών Ελλάδας – Τουρκίας. Ιστορίες και Τραγούδια με δύο Πατρίδες», του Μουσικού Σχολείου Βόλου με την Ντιλέκ Κότς, που διοργανώσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, μέσω του Φορέα Πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτός» χθες, Κυριακή 7 Ιουλίου, στο Ανοικτό Θέατρο της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Στο τέλος της συναυλίας ο Σεβασμιώτατος τόνισε «το να διαχειριστείς την ανταλλαγή των πληθυσμών πριν 100 χρόνια γνωρίζοντας το τί συμβαίνει σήμερα ή το τί μπορεί να προκύψει δεν είναι εύκολο πράγμα…γιατί μέσω αυτών δημιουργούνται δυο οπτικές γωνίες, η πρώτη η οποία υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε άκρατο εθνικισμό, σε πόλωση, σε δήθεν ετοιμότητα και φυσικά σε αποτελέσματα εχθρότητας…υπάρχει όμως και η άλλη οπτική αυτή των αυθεντικών λαών, γιατί οι λαοί έχουν μία άλλη οπτική των πραγμάτων την οπτική της καρδιάς.. την οποία ενώνει η παράδοση, το τραγούδι, η αλήθεια ακόμα και αν δεν υπάρχει η κοινή πίστη. Αυτή η εκδήλωση είναι μία εκδήλωση αλήθειας που ψάχνει να βρει αυτό που μας ενώνει και όχι αυτό που μας χωρίζει. Mέσω της αλήθειας ελευθερώνονται οι άνθρωποι. Aν κάποιοι άφηναν τους λαούς ελεύθερους θα ήμασταν πιο ενωμένοι και ενώ κάποιοι επιδιώκουν διχασμούς, απόψε το Μουσικό Σχολείο μας ενώνει».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό αποτελεί την πεμπτουσία του φορέα Μαγνήτων Κιβωτού να ενώνει τις προσπάθειες και τους συλλόγους γιατί μόνο έτσι θα είμαστε ενωμένοι.. με την ευχή το Αιγαίο να μας ενώνει και οι λαοί να είμαστε μαζί».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων