05/08/2024 05/08/2024 Το νέο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Αγίου Νικολάου Τρικερίου εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το Σάββατο 3 Αυγούστου. Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού επαίνεσε τον εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Βαϊτσόπουλο και όλους όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία του Πν. Κέντρου, επισήμανε ότι «με τη δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου, η...
05 Αυγούστου, 2024 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2024 - 14:54

Νέο Πνευματικό Κέντρο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικερίου

Διαδώστε:
Νέο Πνευματικό Κέντρο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικερίου

Το νέο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Αγίου Νικολάου Τρικερίου εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το Σάββατο 3 Αυγούστου.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού επαίνεσε τον εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Βαϊτσόπουλο και όλους όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία του Πν. Κέντρου, επισήμανε ότι «με τη δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου, η Εκκλησία αποκτά το ρόλο μιας κοινότητας ειδικά σε μία ολιγομελή περιοχή στην οποία οι κάτοικοι μετριούνται μεταξύ τους, στην οποία ο ιερέας γνωρίζει τα ονόματα όλων, στην οποία τα παιδιά μεγαλώνουν, εδώ γνωρίζουν ότι Εκκλησία είναι η μεγάλη τους οικογένεια, ο Χριστός είναι αυτός που τα προστατεύει, η Παναγία είναι η Μάνα τους, οι Άγιοι είναι οι προστάτες τους, γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους βρίσκοντας στο πρόσωπο του Ιερέα το πρόσωπο ενότητας όλων των κατοίκων».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι τα παιδιά στον τόπο αυτό «θα ζήσουν στιγμές που θα είναι συνέχεια της Θείας Λειτουργίας, καθώς στο χώρο αυτό θα ζουν αυτό που ονομάζουμε Εκκλησία δηλαδή, την κοινωνία αγάπης μεταξύ τους … Η ελπίδα στον τόπο μας είναι τα παιδιά».

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ακολούθησε Καλλιτεχνική Εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων