Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού
12 Αυγούστου, 2024

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος χειροθέτησε Οικονόμο στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Χρύσας Τραγανού και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και επεσήμανε την παγίδα στην οποία πέφτουν συχνά οι χριστιανοί να νομίζουν ότι είναι πρότυπα πίστεως και χριστιανικής ζωής και να θέλουν οι άλλοι να τους μιμούνται.

«Ο Παύλος, όμως, ζητεί να μην εξουθενώνουμε τους άλλους, αλλά να στεκόμαστε κοντά τους και να μην κάνουμε ό,τι μας αρέσει. Πολλές φορές κρίνουμε τους άλλους για την ολιγοπιστία και την συμπεριφορά τους, ενώ οφείλουμε να τους βοηθούμε, για να προκόβουν στο καλό. Ο αυστηρός, αγενής και καταγγελτικός τρόπος απωθεί τους ανθρώπους, εν αντιθέσει με τον τρόπο της καλοσύνης, της αγάπης και της συγχωρητικότητας. Έτσι διδάσκουμε και δείχνουμε ότι ανήκουμε κάπου, όπου μπορούν να ανήκουν και οι άλλοι. Και αυτός είναι ο τρόπος του Χριστού, που πήρε πάνω Του την σωτηρία των ανθρώπων και όχι την καταγγελία τους…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Κορνούτο, ο οποίος είχε όνειρο παιδικό να διακονήσει στο χωριό του.

Μάλιστα, εξήρε την ακάματη δραστηριότητά του και στα Καλά Νερά και στην Βυζίτσα, αλλά και το φιλότιμο και το φιλόκαλο πνεύμα του.

Τον κάλεσε, τέλος να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο του και να λειτουργεί πάντοτε ως παράγοντας ειρήνης και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Διαδώστε: