Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
14 Οκτωβρίου, 2024

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Χρυσής στον τόπο του μαρτυρίου της 

Διαδώστε:

Στο χωριό Χρυσή της Αλμωπίας, πατρίδα και τόπο μαρτυρίου της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής, τελέσθηκε η ετήσια μνήμη της με πάνδημη συμμετοχή των πιστών.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Γεννάδιος Βελκογιαννίδης, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο υπογραμμίζοντας την δύναμη της πίστεως της εορταζομένης Αγίας. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας και των ιερών λειψάνων του οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, τα οποία φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη και τέθηκαν σε προσκύνηση κατά την διάρκεια της πανηγύρεως.

Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της αγίας Χρυσής και στα πρόσφατα θαύματά της.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, κ. Διονύσιος Σταμενίτης, οι βουλευτές του νομού κ.κ. Γ. Καρασμάνης και Β. Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλμωπίας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.


Φωτογραφίες Σ. Μίντζας / Γρ. Τύπου ΙΜΕΠΑ

Διαδώστε: