18/07/2022 18/07/2022 Εορτάζει και φέτος ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία, προστάτη των εμπόρων-επαγγελματιών Ελασσόνας, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της θεσσαλικής πόλης, αποτελώντας φυσικό παρατηρητήριο. Αύριο, Τρίτη 19 Ιουλίου (παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία), στις 7.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, ενώ στο τέλος του Εσπερινού θα ακολουθήσει το καθιερωμένο «κέρασμα»...
18 Ιουλίου, 2022 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 21:25

Ο εμπορικός κόσμος της Ελασσόνας εορτάζει τον προστάτη του, Προφήτη Ηλία

Διαδώστε:
Ο εμπορικός κόσμος της Ελασσόνας εορτάζει τον προστάτη του, Προφήτη Ηλία

Εορτάζει και φέτος ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία, προστάτη των εμπόρων-επαγγελματιών Ελασσόνας, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της θεσσαλικής πόλης, αποτελώντας φυσικό παρατηρητήριο.

Αύριο, Τρίτη 19 Ιουλίου (παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία), στις 7.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, ενώ στο τέλος του Εσπερινού θα ακολουθήσει το καθιερωμένο «κέρασμα» από τους «οικοδεσπότες» του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, που εδώ και χρόνια φροντίζουν την εκκλησία και τις εκδηλώσεις της.

Ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη, 20η Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Αναμένεται η παρουσία των αρχών της περιοχής, του εμπορικού κόσμου και δεκάδων προσκυνητών, που θα ανηφορίσουν, όπως κάθε χρόνο, στον λόφο του Προφήτη Ηλία.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από άρθρο του Γιάννη Μουκίδη στην eleftheria.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων