Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως
06 Αυγούστου, 2024

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παραλία Οφρυνίου

Διαδώστε:

Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού η λαμπρά Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως της ενορίας Παραλίας Οφρυνίου Τούζλας.

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024, εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου ο οποίος εκήρυξε και τον Πανηγυρικό της ημέρας αναφερόμενος στο Θείο φως της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Πριν το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως στους δρόμους της ενορίας με τη συμμετοχή των αρχών του τόπου και χιλιάδων προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 6 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό ιερέων της Μητροπόλεως.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον προς το κατάμεστο από κόσμο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο βαθύτερο νόημα της Μεταμορφώσεως.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε κατά το τυπικό της εκκλησίας τα προσφερθέντα από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής σταφύλια τα οποία ακολούθως μοιράστηκαν προς τους παρευρισκομένους πιστούς προς ευλογία.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαδώστε: