Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού και Νήσων
15 Ιουλίου, 2024

Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου του Αμοργίνου

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος το Σάββατο 13 Ιουλίου μετέβη στην Αμοργό προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του τοπικού Αγίου της Μητροπόλεως Αγίου ένδοξου νέου Οσιομάρτυρος Νεοφύτου του Αμοργίνου, ο οποίος μαρτύρησε στους Λειψούς των Δωδεκανήσων το έτος 1558.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιωτίσσης όπου τον υποδέχθηκε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Φιλάρετος Θηραίος και τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε τη θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμοργού την συμμετοχή των ιερέων της Νήσου.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ. Χριστοφόρος Καραμολέγκος αναφέρθηκε στην τάξη των νεομαρτύρων, όπου σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο εορτάζων Άγιος Νεόφυτος, οι οποίοι αποτελούν την πιο τρανταχτή απόδειξη οτι η Ορθόδοξη Εκκλησία ειναι ζωντανή και φέρουσα Πνεύμα Άγιο και ότι αποτελούν το καύχημα της κάθε τοπικής Εκκλησίας.

Διαδώστε: