08/09/2024 08/09/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπεμβρίου χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμιωτίσσης (η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θηρας) στην Ανάφης. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προαιώνια βουλή και το σχέδιο του Θεού, στο οποίο...
08 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2024 - 15:27

Η γιορτή της Παναγίας της Καλαμιώτισσας στην Ανάφη

Διαδώστε:
Η γιορτή της Παναγίας της Καλαμιώτισσας στην Ανάφη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπεμβρίου χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμιωτίσσης (η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θηρας) στην Ανάφης.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προαιώνια βουλή και το σχέδιο του Θεού, στο οποίο η Παναγία είχε κεντρική θέση και παρουσία ήδη από καταβολής κόσμου ως η μόνη άξια να καταστεί Μητέρα του Θεού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τη συμμετοχή του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας αρχιμ. Καλλίνικο Ρούσσο και λοιπών πατέρων.

Κατά το κοινωνικό ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας το ευαγγέλιο ανάγνωσμα της Κυριακής προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και τονίζοντας πως το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και ο ζωοποιός Σταυρός αποτελούν τις μέγιστες αποδείξεις της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο, καθώς μέσω της Παναγίας ο μονογενής Υιός του Θεού έλαβε σάρκα, ώστε διά του Σταυρού και της Αναστάσεως να σώσει τον άνθρωπο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε ευχή ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Καλαμιωτίσση για τη λύση της ανομβρίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση,ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και στη συνέχεια παρατέθηκε μοναστηριακή δοχή.

Στις ακολουθίες παρέστησαν ο βουλευτής Κυκλάδων κ Μάρκος Καφούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και ο Δήμαρχος Ανάφης κ. Ιάκωβος Ρούσσος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων