01/09/2024 01/09/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών του Στυλίτη, ο οποίος βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της ΔΕΗ στον Μονόλιθο Σαντορίνης. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναπτύσσοντας την ευαγγελική περικοπή...
01 Σεπτεμβρίου, 2024 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2024 - 15:16

Ο Θήρας Αμφιλόχιος στον πανηγυρίζοντα Ι.N. Αγίου Συμεών του Στυλίτη στον Μονόλιθο Σαντορίνης

Διαδώστε:
Ο Θήρας Αμφιλόχιος στον πανηγυρίζοντα Ι.N. Αγίου Συμεών του Στυλίτη στον Μονόλιθο Σαντορίνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Συμεών του Στυλίτη, ο οποίος βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της ΔΕΗ στον Μονόλιθο Σαντορίνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναπτύσσοντας την ευαγγελική περικοπή η οποία αναγνώσθηκε στη Θεία Λειτουργία, αναφέρθηκε στην αξία του χρόνου η οποία χωρίς τον Χριστό δεν οδηγεί πουθενά.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Χριστός ήρθε προκειμένου να σκορπίσει την αγάπη και τις ευεργεσίες Του στους ανθρώπους αλλά κυρίως ήρθε «κηρῦξαι ἐνιαυτόν Κυρίου δεκτόν».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Συμεών στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων