Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
04 Μαΐου, 2020

Γονατιστοί ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγ. Σεραφείμ

Διαδώστε:

Kορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη Καρδίτσας Άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων 3 Μαΐου 2020.

Οι λατρευτικές Συνάξεις ξεκίνησαν από το εσπέρας του Σάββατου 2 Μαΐου με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης», όπου φυλάσσεται ο Άγιος.

Μετά την απόθεση της τιμίας κάρας στο προσκυνητάριο του Αγίου, ξεκίνησε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Την κυριώνυμο ημέρα, στον Ιερό μας Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και αναγνώστηκε ευχή προς τον Άγιο.

Διαδώστε: