Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
02 Οκτωβρίου, 2024

Όγδοη Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:

Με τη χάρη του αγίου τριαδικού Θεού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 η Η’ Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών, αγάμων και εγγάμων, της Ιεράς Μητροπόλεως  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της Ιερατικής Συνάξεως τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου.

Ακολούθως προσφέρθηκε καφές και κέρασμα και στις 10:00 π.μ. ξεκίνησαν οι εργασίες της Η’ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως προεδρεύοντος του Σεβασμιωτάτου.

Προσκεκλημένος ομιλητής παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος ανάπτυξε το θέμα: «Ο διαχρονικός πειρασμός της ειδωλολατρίας, ασκώντας ποιμαντική στην εποχή της σύγχυσης».

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος επί της εισηγήσεως.

Στη συνέχεια, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρθηκε σε διοικητικά και πρακτικά θέματα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας για την αποδοχή της πρόσκλησης, έκλεισε την Η’ Γενική Ιερατική Σύναξη με παραινετικούς και πατρικούς λόγους προς τους Πρεσβυτέρους και Διακόνους της τοπικής μας Εκκλησίας υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά, ότι «οφείλουμε να κοπιάζουμε μαζί και να έχουμε κοινή πορεία στον επίγειο αγώνα μας, προκειμένου να πραγματώσουμε το ιερό σκοπό μας».

 

Διαδώστε: