Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
26 Αυγούστου, 2024

Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: “Στην ευδαιμονιστική και ειδωλολατρική εποχή μας, χρειάζεται μετάνοια”

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 25 Αυγούστου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Λεοντίτου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι “ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους Επιστολή του, που συνέγραψε προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ακαταστασίες και τις διχογνωμίες που είχαν προκύψει μεταξύ τους, τονίζει την ενότητα που πρέπει να έχουν οι Χριστιανοί.

Με μια βαθιά συναίσθηση της ευθύνης και της αποστολής του, τους διδάσκει: «Θεοῦ γάρ ἐσμεν συνεργοί· Θεοῦ γεώργιον, Θεοῦ οἰκοδομή ἐστε», τονίζοντας, ότι οι Απόστολοι είναι συνεργάτες του Χριστού ,στους οποίους ο Θεός ανέθεσε την πνευματική οικοδομή του λαού του.

Αυτό συμβαίνει διαχρονικά στην Εκκλησία, στην οποία οι Επίσκοποι και οι πρεσβύτεροι, αναλαμβάνουν την πνευματική καθοδήγηση του λαού, που είναι το γεώργιο και η οικοδομή του Θεού.
Ο Απόστολος Παύλος τονίζει στην Επιστολή του, πως οι Χριστιανοί δεν πρέπει να λησμονούν, ότι η ψυχή και το σώμα τους ανήκουν στον Θεό και ότι πρέπει να αγωνίζονται πνευματικά, ώστε να τα ενδυναμώνουν, να τα χαριτώνουν και να τα αγιάζουν με τα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Στην ευδαιμονιστική και ειδωλολατρική εποχή μας, χρειάζεται μετάνοια και εναγώνια πνευματική προσπάθεια, ώστε να ενωνόμαστε με τον Χριστό και με τους Αγίους Του, να είμαστε κατοικητήρια του Αγίου Πνεύματος και να μετέχουμε στην Ουράνια Βασιλεία του Θεού”.

Διαδώστε: