03/10/2024 03/10/2024 Το απόγευμα της Κυριακής, 29 ης Σεπτεμβρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς», της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 65, στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σύναξη των υπευθύνων ιερέων νεότητας και των στελεχών του κατηχητικού έργου της Ιεράς...
03 Οκτωβρίου, 2024 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2024 - 17:57

Εναρκτήρια Σύναξη Κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Εναρκτήρια Σύναξη Κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Το απόγευμα της Κυριακής, 29 ης Σεπτεμβρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς», της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 65, στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σύναξη των υπευθύνων ιερέων νεότητας και των στελεχών του κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον ασθενήσαντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος & Ποιμαντικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Μετά την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού και την ανάγνωση της σχετικής ευχής ο π. Βαρνάβας μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και ανέπτυξε σύντομη εισήγηση σχετιζόμενη με τους πυλώνες θεμελίωσης του κατηχητικού έργου, των στόχων του, των τρόπων επίτευξής του και των πειρασμών που συνήθως ελλοχεύουν και έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την οργάνωση και λειτουργία των κατηχητικών συνάξεων.

Ακολούθησε συζήτηση και δημιουργικός διάλογος με τους υπευθύνους ιερείς νεότητας και τα στελέχη κατήχησης. Την συζήτηση διαδέχτηκε η απονομή των διοριστηρίων εγγράφων των υπευθύνων κατηχητών των Ενοριών της Μητροπόλεως και η διανομή του προγράμματος των ετήσιων Συνάξεων Κατηχητών και Ιερέων Νεότητας της περιόδου 2024-2025.

Αφού ανανεώθηκε η ημερομηνία συνάντησης για την 10 η Οκτωβρίου 2024 τα στελέχη της κατήχησης και οι υπεύθυνοι ιερείς είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα, ποιοτικό χρόνο επικοινωνίας και αλληλογνωριμίας στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου όπου παρατέθηκε κέρασμα.

2024.09.29 1η Σύναξη Κατηχητών - Αγιασμός επί τη ενάρξει των Κατηχητικών Συνάξεων 2024-2025

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων