16/08/2024 16/08/2024 Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του της Εκκλησίας Πληρώματος εορτάστηκε το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου 2024 στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Καλοκαιριού, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.   Αρχιερατικός Μεγάλος Εσπερινός   Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος την παραμονή της Εορτής, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του ιστορικού Ναού...
16 Αυγούστου, 2024 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2024 - 15:03

Η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του της Εκκλησίας Πληρώματος εορτάστηκε το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου 2024 στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Καλοκαιριού, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Αρχιερατικός Μεγάλος Εσπερινός

 

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος την παραμονή της Εορτής, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του ιστορικού Ναού του κέντρου της Θεσσαλονίκης, της «Νέας Παναγίας», κήρυξε τον θείο λόγο και προέστη της ιεράς Λιτανείας της ιεράς Εικόνος ανά τις οδούς της Ενορίας.

 

2024.08.14 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Νέας Παναγίας

 

Όρθρος και Θεία Λειτουργία

 

Ανήμερα της Εορτής, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θείας Ευχαριστίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαράντα Εκκλησιών, με την συμπροσευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

2024.08.15 Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Σαράντα Εκκλησιών)

 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η οποία αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN ο Παναγιώτατος χειροθέτησε 7 νέους Αναγνώστες, κατόπιν προτάσεως των Εφημερίων της Ενορίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσήλθε και ο Παναγιώτατος Γέροντας Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, μετά τον εκκλησιασμό του στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

 

Μεθέορτος Εσπερινός στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος, όπου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ακολουθία των Εγκωμίων προς τιμήν της Παναγίας και στη συνέχεια στην ιερά Λιτάνευση πέριξ του Καθολικού, μετά το πέρας της οποία κήρυξε τον θείο λόγο προς τις οσιώτατες Μοναχές και τους ευλαβείς προσκυνητές.

 

2024.08.15 Πανηγυρικός Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός - Ακολουθία των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου - Λιτανεία

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων