12/05/2024 12/05/2024 Μέσα στην αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε, σήμερα Κυριακή του Θωμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης εορτάζει και πανηγυρίζει την Ιερά εικόνα της Παναγίας της Πορτατϊτίσσης, η οποία φυλάσσεται στο ναό. Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης/ Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr Του πανηγυρικου όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προΐστατο ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονικης κ. Φιλόθεος,...
12 Μαΐου, 2024 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2024 - 12:45

Λιτάνευση Παναγίας Πορταΐτισσας στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Λιτάνευση Παναγίας Πορταΐτισσας στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Μέσα στην αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε, σήμερα Κυριακή του Θωμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης εορτάζει και πανηγυρίζει την Ιερά εικόνα της Παναγίας της Πορτατϊτίσσης, η οποία φυλάσσεται στο ναό.

  • Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης/ Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Του πανηγυρικου όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προΐστατο ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονικης κ. Φιλόθεος, πλαισιουμενος από τον Πρωτοσυγκελλο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου, ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και από τον προϊστάμενο του ναού, Αρχιμανδρίτη π. Άνθιμο Στάμου.

Ο Παναγιωτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και τόνισε πως «ζωή σημαίνει σχέση με τον Θεό, ο,τιδήποτε άλλο είναι μια απλή βιολογική επιβίωση, η ζωή η αληθινή στην εκκλησία ορίζεται μόνο ως σχέση με τον Χριστό δια της εκκλησίας και ιδίως δια των Ιερών Μυστηρίων της».

Ακούστε την ομιλία του Παναγιωτάτου: 

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας η ιερά εικόνα λιτανευτηκε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ελβετίας προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών.

Η φιλαρμονική μπάντα παιάνιζε ύμνους κατά την διάρκεια της λιτανείας, σύλλογοι με παραδοσιακές στολές πλαισίωσαν την ιερά εικόνα καθώς και οι γυναίκες του ερυθρού σταυρού.

Την εικόνα μετέφερε με αυτοκίνητο ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων.

Ακολούθησε μετά την πνευματική τράπεζα, η υλική τράπεζα και πασχάλιο Παραδοσιακό γλέντι στον αύλειο χώρο του ιερού ναού όπου παρευρέθηκε ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος καθώς και ο πρώην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ιερείς και πλήθος κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων