Ι.Μ. Θεσσαλονίκης
07 Οκτωβρίου, 2024

Παιδικές φωνές στη Θεία Λειτουργία στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:

Την 1η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία για τη νέα χορωδιακή χρονιά έψαλε η εν Θεσσαλονίκη «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός» υπό τον Σπυρίδωνα Ασπιώτη, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, και με την νέα της ιδιότητα ως Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συλλειτούργησαν οι πατέρες του Ναού, ο προϊστάμενος, αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Τράγκας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέλαβε τη διακονία του λόγου, και ο οικονόμος π. Βασίλειος Τσιλογλανίδης.

Θεία Λειτουργία υπό τους ήχους και τις αγγελικές καρδιές των παιδιών του «Ειρμού», αρκετά από τα οποία ψάλλουν με τη συνοδεία των γονέων τους. Οι μικροί συλλειτουργοί του Μυστηρίου, εκτός από την ερμηνεία των ύμνων της Θείας Ευχαριστίας, συνυπουργούν στις εισόδους του Ευαγγελίου και των Τιμίων Δώρων.

Μια ευλογημένη συνήθεια, η ψαλμώδηση της Θείας Λειτουργίας από την μοναδική στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία με λειτουργικό χαρακτήρα, η οποία επαναλαμβάνεται στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης ανά μήνα, κάθε 1η Κυριακή, τα τελευταία περίπου 3 χρόνια.

Διαδώστε: