19/09/2024 19/09/2024 Κοσμοσυρροή στην ομιλία του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλο (Λίβυου), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Τούμπας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου ο προσκεκλημένος π. Λίβυος ανέπτυξε το θέμα “Η πίστη που θεραπεύει”. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο θέμα της πίστεως ως βαθύτερο αίτημα συνάντησης με...
19 Σεπτεμβρίου, 2024 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2024 - 19:28

Πλήθος κόσμου στην ομιλία του π. Λίβυου στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στην ομιλία του π. Λίβυου στη Θεσσαλονίκη

Κοσμοσυρροή στην ομιλία του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλο (Λίβυου), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Τούμπας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου ο προσκεκλημένος π. Λίβυος ανέπτυξε το θέμα “Η πίστη που θεραπεύει”.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο θέμα της πίστεως ως βαθύτερο αίτημα συνάντησης με το Θεό, ως άλμα ελευθερίας έξω από τα δεσμά των αισθήσεων και της λογικής και ως μια επανεύρεση της επιθυμίας του ανθρώπου να ζήσει το δώρο της ζωής που δεν έχει τέλος. Επίσης προσπάθησε να απαντήσει στο γιατί ο Χριστός ρωτάει τους πάσχοντες εάν θέλουν να γίνουν καλά, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Θεός θέλει την ελεύθερη συμμετοχή του ανθρώπου στη θεραπεία. Τόνισε σχετικά μ’ αυτό ότι οι άνθρωποι πολλές φορές δεν επιθυμούμε τη θεραπεία γιατί μας τρομάζει η ευθύνη που συνεπάγεται η υγεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και αρκετοί κληρικοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων