Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας
14 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Θηβών τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού σε σχολεία

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού σε σχολεία της επαρχίας, κατά την ημέρα έναρξης λειτουργίας των σχολείων,.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Λιβαδειάς. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς στο χωριό Άγιος Γεώργιος, όπου τέλεσε τον Αγιασμό, κατόπιν μετέβη στα Βάγια, όπου τέλεσε τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκειο της κωμοπόλεως και στη συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και στη συνέχεια στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Λιβαδειάς.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Κυριακίου.

Στον Αγιασμό των παραπάνω σχολείων παρευρέθηκαν οι αρχές του τόπου και της εκπαίδευσης και γονείς των μαθητών.

Ο Σεβασμιώτατος στα σχολεία που επισκέφθηκε ευχήθηκε καλή, ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, καθώς και στους εκπαιδευτικός και γονείς και ο Θεός να δίνει σε όλους δύναμη και υγεία.

Επίσης, το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στην Εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων, όπου και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους απαγχονισθέντες Λιβαδείτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

 

Διαδώστε: