Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας
28 Αυγούστου, 2024

Ο Θηβών Γεώργιος επισκέφθηκε την Εκκλησία της Αλβανίας

Διαδώστε:

Την Εκκλησία της Αλβανίας επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος με αφορμή την τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κυρού Ιγνατίου. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε την ευλογία και τη χαρά να επικοινωνήσει και να συναναστραφεί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Αλβανίας και να δει από κοντά το μεγάλο έργο που επιτελούν, εκφράζοντας την αγάπη του και τις θερμές ευχαριστίες του για την υποδοχή, την ξενάγηση και τη φιλοξενία, ενώ επικοινώνησε και με πολλούς κληρικούς και πιστούς των περιοχών που επισκέφθηκε.

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Τσεκούρα, επισκέφθηκαν την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κολικόντασι, όπου και προσκύνησαν τον τάφο του Με­γάλου Διδάχου και Φωτιστή του Γένους Πατρο-Κοσμά.

Επίσης, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα Τίρανα, όπου προσκύνησε στον περίλαμπρο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο καταθέτοντας το σεβασμό, την αγάπη του και τις ευχαριστίες του προς το σεπτό πρόσωπο του.

Διαδώστε: