23/04/2024 23/04/2024 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τελεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων της Ε’ Εβδομάδας των Νηστειών στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Χριστού – Αγίου Χριστοφόρου Βαθύ Αυλίδος. Ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς τους Οικονόμους π. Δημήτριο Φατούρο εφημέριο ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς Χαλκίδος και π. Δημήτριο Μωραΐτη εφημέριο του...
23 Απριλίου, 2024 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2024 - 12:34

Βαθύ Αυλίδος: Πατρικές ευχές για το Άγιο Πάσχα από τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο προς μαθητές και μαθήτριες

Διαδώστε:
Βαθύ Αυλίδος: Πατρικές ευχές για το Άγιο Πάσχα από τον Μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο προς μαθητές και μαθήτριες

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τελεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων της Ε’ Εβδομάδας των Νηστειών στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Χριστού – Αγίου Χριστοφόρου Βαθύ Αυλίδος.

Ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς τους Οικονόμους π. Δημήτριο Φατούρο εφημέριο ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς Χαλκίδος και π. Δημήτριο Μωραΐτη εφημέριο του ιερού ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή αναλύοντας την σημασία της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων την οποία εχει τοποθετήσει η εκκλησία στην διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ώστε να μετέχουν οι πιστοί των Αχράντων Μυστηρίων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος με τις πατρικές ευχές του ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα προς μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων Βαθέως Αυλίδος που συμμετείχαν στην θεία ευχαριστία.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Ελευθέριος Πνευματικός με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων