26/08/2024 26/08/2024 Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, Θ΄ Ματθαίου και εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνεχεία ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στον παραθαλάσσιο οικισμό «Μόχλος» της Ενορίας...
26 Αυγούστου, 2024 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2024 - 9:57

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Χρέος όλων των Κρητικών να τιμούν τον Πάτρωνα τους Απόστολο Τίτο

Διαδώστε:
Ιεραπύτνης Κύριλλος: Χρέος όλων των Κρητικών να τιμούν τον Πάτρωνα τους Απόστολο Τίτο

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, Θ΄ Ματθαίου και εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και στη συνεχεία ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στον παραθαλάσσιο οικισμό «Μόχλος» της Ενορίας Τουρλωτής Σητείας.

Στο κήρυγμά του, κατά την ώρα του «Κοινωνικού», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα νοήματα της Ευαγγελικής περικοπής, στην εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουμε πάντοτε στον Χριστό, να μη διστάζουμε να στηριζόμαστε στα χέρια Του, να έχουμε θάρρος και να μην φοβόμαστε, όσους πειρασμούς και δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε, όπως οι μαθητές του.

Επίσης μίλησε για το βίο του εορταζομένου Αποστόλου Τίτου, για την σχέση του με την Κρήτη και την Εκκλησία της, για το χρέος όλων των Κρητικών να τιμούν τον Πάτρωνα τους Απόστολο, τον γενάρχη τους στην πίστη και τον μεγάλο ευεργέτη τους.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Τουρλωτής Πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάσθηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων