25/07/2024 25/07/2024 Με ιεροπρέπεια τελέσθηκε χθες ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στον ομώνυμο µονόχωρο καµαροσκεπή μεταβυζαντινό κατάγραφο µε τοιχογραφίες των αρχών του 15ου αι. Ιερό Ναό της Ενορίας Επάνω Χωριού Ιεράπετρας, ο οποίος βρίσκεται στο οµώνυµο µετόχι στη Θρυπτή. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος,...
25 Ιουλίου, 2024 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2024 - 9:03

O Aρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννας Θρυπτής

Διαδώστε:
O Aρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννας Θρυπτής

Με ιεροπρέπεια τελέσθηκε χθες ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στον ομώνυμο µονόχωρο καµαροσκεπή μεταβυζαντινό κατάγραφο µε τοιχογραφίες των αρχών του 15ου αι. Ιερό Ναό της Ενορίας Επάνω Χωριού Ιεράπετρας, ο οποίος βρίσκεται στο οµώνυµο µετόχι στη Θρυπτή.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στους προσκυνητές.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος μίλησε για τη μεγάλη πίστη, την καρτερία και την ταπείνωση των Προπατόρων Ιωακείμ και Άννης, σημειώνοντας ότι παρά το όνειδος της ατεκνίας και την προχωρημένη ηλικία τους δεν έπαψαν να προσεύχονται θερμά με υπομονή και να ζητούν με ελπίδα να τους χαρίσει ο Θεός παιδί και να το αφιέρωναν στον Ναό του Σολομώντος. Και πράγματι η Αγία Άννα κυοφόρησε «την Ζωήν κυήσασαν», την Παναγία, την οποία μόλις έγινε τριών χρονών, οι Δίκαιοι γονείς της την πήγαν στον Ναό και την αφιέρωσαν στον Θεό, καθώς αποδέχτηκαν την εκ Θεού σύλληψή της.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι είμαστε υπόχρεοι απέναντι στην Αγία Άννα, μητέρα της Παναγίας μας και γιαγιά του Σωτήρα μας Χριστού, αλλά και προστάτιδα των άτεκνων μητέρων, και ευχήθηκε όλοι και ιδιαιτέρως οι μητέρες να την έχουμε ως παράδειγμα και πνευματικό πρότυπο ανατροφής των παιδιών μας «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου», αλλά και υπόδειγμα υπομονής και ελπίδας στη ζωή μας.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος ναού έλαβαν μέρος ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερατικής Επίτροπος Β΄ Αρχιερ. Περιφέρειαςο Ιερεύς Στυλιανός Γωνιωτάκης, Εφημέριος της Ενορίας Επάνω Χωρίου, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάσθηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Χωριού κ. Κωνσταντίνος Μαυρής, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, η Δημοτική Σύμβουλος και εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Ιεράπετρας κ. Μαρίνα Αχλάτη κ.α.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων