01/07/2024 01/07/2024 Με την πρέπουσα λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή των Αγίων Πάντων 30 Ιουνίου 2024 ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Ενορίας Ανατολής Ιεράπετρας. Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα και πριν την Απόλυση ευλόγησε τους...
01 Ιουλίου, 2024 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 19:15

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στην πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Ανατολής Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης στην πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Ανατολής Ιεράπετρας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή των Αγίων Πάντων 30 Ιουνίου 2024 ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Ενορίας Ανατολής Ιεράπετρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα και πριν την Απόλυση ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μίλησε για την καθιέρωση της εορτής και ότι οι Άγιοι είναι ο καρπός του Αγίου Πνεύματος μέσα στην Εκκλησία. Οι Άγιοι αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να διατηρήσουν την χάρη του Θεού στη ζωή τους. Καμία εγκόσμια δύναμη δεν μπόρεσε να τους πτοήσει ούτεσ να ανατρέψει την αγαπητική πορεία τους προς τον αγωνοθέτη Κύριο. Είναι τα πρότυπα και οι οδοδείκτες για όλους μας, είναι οι πνευματικοί ήρωές μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στην Αρχιερατική ΘείαΛειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. π. Ματθαίος Πατεράκης, Εφημέριος της πανηγυρίζουσας Ενορίας και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάσθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Νικόλαος Τζουμάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολής κ. Γεώργιος Αγγελάκης, ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Τζαράκης, και πολλοί Ανατολιώτες.

Περισσόετερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων