Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας
22 Ιουλίου, 2024

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στην 11η Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου

Διαδώστε:

Με ιεροπρέπεια πανηγύρισε τo Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 ο Ιερός Ναός του Προφήτου Ηλία, ο οποίος βρίσκεται εντός της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους άρτους.

Στην σύντομη αλλά μεστή ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον «ένσαρκο άγγελο» Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, σε θαυμαστά γεγονότα της ζωής και της δράσης του, στον ένθεο ζήλο του αλλά και στην αρπαγή του από πύρινο άρμα στον ουρανό.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια στον Διοικητή κ. Γεώργιο Παπαδάκη και σε όλα τα στελέχη της μονάδος και της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας να έχουν κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους την ενίσχυση και την προστασία του Προφήτου Ηλία, ο οποίος ανελήφθη με άρμα πυρός στον ουρανό, για να υπερασπίζονται από αέρα την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας, ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, συνταξ. Εφημέριος της Ενορίας Λιθινών, ο Αιδεσιμ. π. Γεώργιος Φυτρολάκης, συνταξ. Εφημέριος της Ενορίας Ζήρου, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάσθηκαν ο Διοικητής Επισμηναγός κ. Γεώργιος Παπαδάκης, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και σμηνίτες της Μονάδος, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Φυγετάκης, ο Διοικητής της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης (ΠΝΒ) Κυριαμαδίου Πλωτάρχης κ. Ιωάννης Δρακάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Εμμανουήλ Βουτυράκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης κ.ά.

Διαδώστε: