25/03/2022 25/03/2022 Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο φερώνυμος ευμεγέθης και καλλιμάρμαρος Ιερός Ενοριακός Ναός, και εορτάστηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821 και της εθνικής μας παλιγγενεσίας, στην πόλη της Σητείας. Ανήμερα της εορτής ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους...
25 Μαρτίου, 2022 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2022 - 20:19

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας Σητείας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας Σητείας

Με μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο φερώνυμος ευμεγέθης και καλλιμάρμαρος Ιερός Ενοριακός Ναός, και εορτάστηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821 και της εθνικής μας παλιγγενεσίας, στην πόλη της Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολ. πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, ο συνταξ. Εφημέριος πρωτ. Μιχαήλ Θαλασσινός, ο παρεπιδημών στη Σητεία Αιδεσιμολ. πρωτ. Αντώνιος Μουτιάμπα από την Μητρόπολη Ουγκάντας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, ο οποίος με λόγο απλό και μεστό αναφέρθηκε στα μηνύματα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της ενσαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, της ενώσεως της θείας με την ανθρώπινη φύση κατά την σύλληψη της Παναγίας, αλλά και στη συμβολή των ηρώων της πίστεως και της πατρίδος μας για την επίτευξη της εθνικής μας παλιγγενεσίας κατά την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως το 1821.

Εκκλησιάσθηκαν αρκετοί πιστοί, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, οι πρ. Δήμαρχοι κ. Θεόδωρος Πατεράκης και Νίκος Κουρουπάκης και ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Νίκος Καραμανωλάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων