Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας
19 Ιουλίου, 2024

Βραδιά με κονσέρτο κλασικής κιθάρας στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2024 στον κατάλληλα φωταγωγημένο αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, η εκδήλωση «Τα Κονσέρτα», κατά την οποία ο Δημήτριος Κοτρωνάκης πραγματοποίησε ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κύρβια 2024».

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης μίλησαν ο χορηγός της εκδήλωσης Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Ευάγγελος Φραγκιαδάκης, ο οποίος παρουσίασε το βιογραφικό του κλασικού κιθαριστή και μουσικολόγου κ. Δημ. Κοτρωνάκη και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας κ. Νικόλαος Τζουμάκας, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Φραγκούλη.

Στη συνέχεια ο καταξιωμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος για την ευαισθησία και την τεχνική του δεξιοτεχνία κλασσικός κιθαρίστας, ο οποίος παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Κρήτης, ερμήνευσε μόνος του έργα των Μπαχ, Σοπέν και Αλμπένιζ καθώς και σύγχρονων Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών.

Στην εκδήλωση, που επαναλήφθηκε στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Αντωνίου Μύρτου το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024, παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχ. Μπαχλιτζανάκης, η Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρκετός κόσμος, εκ των οποίων πολλοί επισκέπτες της Ιεράπετρας κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο και μάλιστα αλλοδαποί, για τους οποίους ο κ. Κοτρωνάκης παρουσίασε τα έργα που ερμήνευσε και στην αγγλική γλώσσα.

Διαδώστε: