Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
19 Αυγούστου, 2022

Η ανακαίνιση του Γηροκομείου της Μητροπόλεως Ιερισσού φτάνει στο τέλος της

Διαδώστε:

Στο τέλος Αυγούστου αναμένεται -συν Θεώ- να είναι έτοιμοι οι χώροι του Ιδρύματος αγάπης/γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους  και Αρδαμερίου, που ανακαινίζονται αυτές τις μέρες.

Η αρχή και η αιτία ίδρυσης του Ιδρύματος Αγάπης είναι η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Ακαθίστου, που αγιογραφήθηκε από τις μητέρες των στρατιωτών που πήγαν το 1940 στον πόλεμο. Τότε κτίσθηκε ένα προσκυνητάρι. Στην δεκαετία του 1960 κτίσθηκε ένα μικρό εκκλησάκι που ευλαβούντο ιδιαίτερα οι χριστιανοί της Αρναίας μετά από θαύματα που επετέλεσε η Παναγία. Το 1964 δωρίζεται το διπλανό οικόπεδο εκτάσεως 2.050 μ. Το 1983 οργανώθηκε σε Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο με εκκλησιαστική Επιτροπή, με σκοπό την ανέγερση του Γηροκομείου.

Πράγματι το 1986 θεμελιώθηκε το κτίσμα και το 1994 με απόφαση του Μητροπολίτου και έγκριση από την Ιερά Σύνοδο ιδρύθηκε το Ίδρυμα Αγάπης – Οίκος Ευγηρίας με Κανονισμό Λειτουργίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το 1999 με άδεια από την Ναοδομία κτίσθηκε ο Ναός της Παναγίας του Ακαθίστου, που εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των γερόντων του Ιδρύματος, αλλά είναι και προσκύνημα όλης της περιοχής.

Στα χρόνια λειτουργίας του το Ίδρυμα έχει φιλοξενήσει 120 γέροντες. Έχει λύσει σοβαρά προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Πάντοτε προηγούνται οι εγκατελελειμένοι γέροντες και σοβαρά περιστατικά.

Φιλοξενεί γέροντες από τις Ενορίες της Μητροπόλεως, αλλά και όλης της Χαλκιδικής, διότι είναι το μοναδικό Γηροκομείο σ’ όλο το Νομό Χαλκιδικής.
Tο Ίδρυμα απασχολεί 11 άτομα προσωπικό, καθώς και μια ομάδα εθελοντών, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

 

 

 

Διαδώστε: