Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
17 Οκτωβρίου, 2024

Η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή του μακαριστού ιερέως Δημητρίου Σαμαρά

Διαδώστε:

Στις 11 η ώρα το πρωί της Πέμπτης 17ης Οκτωβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ακολουθούμενος από τον συνεργάτη του Παν. Αρχιμ. π. Νικόδημο Κωτινούδη, επεσκέφθη την Ενορία Αγίας Παρασκευής Κάτω Σταυρού όπου είχε μεταφερθεί από πολύ πρωί η σορός του Μακαριστού Ιερέως κυρού Δημητρίου Σαμάρα, ο οποίος εκοιμήθη ως γνωστόν την Τρίτη 15η Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσαν οι Εφημέριοι του Σταυρού Παν. Αρχιμ. π. Χρύσανθος Σαββίδης και Εφραίμ Τσόλης και ο Αιδ. π. Κωνσταντίνος Ισαακίδης, προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του Αειμνήστου Ιερέως, στην οποία μετείχαν πλην των μνημονευθέντων Κληρικών και ο Αιδ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Βουρνίτης και οι Αιδ. Οικ. π. Παναγιώτης Χαλιάζης και π. Ιωακείμ Περίφανος.

Ο Λαός του Σταυρού προσήλθε με επικεφαλής τον Δήμαρχό του κ. Διαμαντή Λιάμα να προσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής και για να τιμήσει τον απελθόντα επί εννέα έτη Εφημέριό του.

Στην προσλαλιά του ο οικείος Ποιμενάρχης μίλησε για το μεγαλείο του Ιερού Μυστηρίου της Ιερωσύνης, τονίζοντας ότι το Άγιο Πνεύμα είναι Εκείνο που χαριτώνει και περικοσμεί και τους τρεις βαθμούς της Ιερωσύνης. Παρακάλεσε δε τον Κύριο να μην αφήνει κανένα Κληρικό ορφανό από τη θερμουργή παρουσία του Αγίου Πνεύματος, ώστε αυτός να επιτελεί και να ρυθμίζει Αγιοτριαδικά όσα η Εκκλησία του αναθέτει.

Μίλησε και για το πρόσωπο του κοιμηθέντος Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως και μετέφερε την θλίψη κατ´ άνθρωπον της Τοπικής Εκκλησίας στην Πρεσβυτέρα, στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο του Σταυρού και προέστη της ταφής του εκλιπόντος.

Διαδώστε: