Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
21 Οκτωβρίου, 2022

“Πράσινο φως” από το ΣτΕ για το νέο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ιερισσού

Διαδώστε:

Την έγκριση της επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου της Αρναίας εισηγείται θετικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με Ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου. Η επέκταση αφορά στη θέση «Κοτσάκι Καστανιές»,  εκεί όπου η Μητρόπολη προτίθεται να ανεγείρει το νέο Γηροκομείο, ένα έργο που αποτελούσε όνειρο τόσο του κοιμηθέντος όσο και του νυν Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

“Η Ιερά μας Μητρόπολις ανακοινώνει μετά μεγάλης χαράς και συγκινήσεως ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), συμφώνως με το υπ’ αριθμ. 140/2022 Πρακτικό Συνεδριάσεως-Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος Αυτού, εισηγείται θετικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επέκταση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Αρναίας στη θέση «Κοτσάκι Καστανιές», όπου η Τοπική μας Εκκλησία προτίθεται να ανεγείρη το νέο Γηροκομείο.

Οι κόποι, λοιπόν, της Ιεράς μας Μητροπόλεως και συγκεκριμένα του αειμνήστου Γέροντος Μητροπολίτου Ιερισσού κυρού ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ από το 2010 και του νυν Μητροπολίτου μας κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ από το 2012 συν Θεώ υλοποιούνται!

Παρακαλούμε την Κυρά του Ακαθίστου, Παντάνασσα Δέσποινα Θεοτόκο, με τη μεσιτεία Της προς τον Κύριο να φέρη εις πέρας το μεγαλόπνοο αυτό έργο και όνειρο τόσο του κοιμηθέντος, όσο και του νυν Μητροπολίτου μας!

Ευχαριστούμε προς τούτο τον Δήμο Αριστοτέλη για τη σύμφωνη Απόφαση-Γνώμη του για την επέκταση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Αρναίας”.

*Φωτογραφία αρχείου.

Διαδώστε: