Ι.Μ. Ιωαννίνων
10 Φεβρουαρίου, 2023

Το Πέραμα Ιωαννίνων εόρτασε για τον Πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο

Διαδώστε:

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στο Πέραμα Ιωαννίνων η μνήμη του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και πλειάδος ιερέων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Χαραλάμπους καθώς και στην υπομονή με την οποία υπέμεινε τα βάναυσα μαρτύρια για την αγάπη του Χριστού. Προέτρεψε δε τους πιστούς να λάβουν δύναμη από το μαρτύριο και την ανδρεία του Αγίου Χαραλάμπους και να τον έχουν ως παράδειγμα έτσι ώστε να είναι ελεύθεροι από κάθε εξάρτηση ψυχική και υλική.

Τέλος ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ναό, έτη πολλά και ευλογημένα με τις πρεσβείες του Αγίου Χαραλάμπους.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον εόρτιο Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του λειψάνου του Αγίου στους δρόμους της κωμόπολης παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του προς τους πιστούς μνημόνευσε τα χαρίσματα του Αγίου Χαραλάμπους καθώς και ότι αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και οδοδείκτη για τον καθένα μας στο δρόμο προς την Σωτηρία. Τέλος ευχαρίστησε τους πατέρες και τους λαϊκούς συνεργάτες που βοήθησαν στην οργάνωση της πανήγυρης του Αγίου, τους άρχοντες, τους στρατιωτικούς καθώς και τον ευσεβή λαό που έσπευσε να τιμήσει την μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου.

Διαδώστε: