09/09/2024 09/09/2024 Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ενορία Λόφου Πιερίας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λόφου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Μυρίνης κ. Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Άσσου κ....
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 10:32

Αρχιερατικό συλλείτουργο και χειροθεσία Αρχιμανδρίτου στην Ι.Μ. Κίτρους

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο και χειροθεσία Αρχιμανδρίτου στην Ι.Μ. Κίτρους

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ενορία Λόφου Πιερίας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λόφου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Μυρίνης κ. Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Άσσου κ. Τιμόθεος (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Πριν την απόλυση του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, ο Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, με ανάθεση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον Πανοσιολ. Ιερομόναχο π. Μάξιμο Ίτσιο, ο οποίος διακονεί, εδώ και πολλά χρόνια, την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κεντρική Τανζανία. Ο νέος Αρχιαμνδρίτης κατάγεται από τον Λόφο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους εξέφρασε τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για το γεγονός της χειροθεσία, αλλά και για το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που ετλέστηκε με τη συμμετοχή τριών Ιεραποστόλων Αρχιερέων, αφού ο Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος υπηρετεί στην Κεντρική Τανζανία, ο Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας υπηρετεί στις Νήσους Καραϊβικής και ο Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος υπηρετεί στην Κολομβία και Βενεζουέλα, αμφότεροι οι τελευταίοι Βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού.

Στο Αρχιερατικό Συλλείργο συμμετείχε σύσσωμη η εκκλησιαστική κοινότητα του Λόφου, μέσα σε κλίμα χαράς και πνευματικής ευφροσύνης, τόσο για τη συλλειτουργία τεσσάρων Αρχιερέων, όσο και για το γεγονός της χειροθεσίας σε Αρχιμανδρίτη ενός Ιεραποστόλου, τέκνου της τοπικής κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων