Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
31 Αυγούστου, 2024

Επίσκεψη του Επισκόπου Σαφίτας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Διαδώστε:

Την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος επισκέφθηκαν Σύριοι και Λιβανέζοι Ορθόδοξοι την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαφίτα κ. Δημήτριο, Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής.

Τον Σύριο Επίσκοπο και τους προσκυνητές υποδέχθηκε στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος τους καλωσόρισε και εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή τους.

Στη συνέχεια προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Μονής και γεύθηκαν τη μοναστηριακή φιλοξενία που τους προσφέρθηκε.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και τον Λίβανο, όπου οι Ορθόδοξοι καλούνται να επιβιώσουν και να δώσουν τη μαρτυρία της πίστεως μέσα σε αντίξοες συνθήκες με αρνητικές συνέπειες για την επιβίωση και την καθημερινότητά τους.

Ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κίτρους για την εγκάρδια υποδοχή, τη μοναστηριακή φιλοξενία και τη συμπαράσταση που δείχνει πάντοτε η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως φάνηκε ιδιαίτερα με την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στη Συρία και τη σημαντική οικονομική βοήθεια που προσέφερε στο εμπερίστατο Πατριαρχείο Αντιοχείας, στην οποία συμμετείχε ενεργά και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους. Κατερίνης και Πλαταμώνος/

Διαδώστε: