11/09/2024 11/09/2024 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τη συνεδρίασή της που έλαβε χώρα την Τρίτη 27 Αυγούστου. με αφορμή την προς Κύριο εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου, αποφάσισε να απευθύνει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο για την υποδειγματική του φροντίδα και για το ανύστακτο ενδιαφέρον...
11 Σεπτεμβρίου, 2024 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2024 - 9:47

Eυχαριστήρια Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο

Διαδώστε:
Eυχαριστήρια Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τη συνεδρίασή της που έλαβε χώρα την Τρίτη 27 Αυγούστου. με αφορμή την προς Κύριο εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου, αποφάσισε να απευθύνει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο για την υποδειγματική του φροντίδα και για το ανύστακτο ενδιαφέρον του προς τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κίτρους κυρό Αγαθόνικο κατά τα τελευταία έτη της ζωής τους.

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο για την εξαιρετική του μέριμνα σε όλα όσα έκανε κατά την εκδημία του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου, την νεκρώσιμη ακολουθία και τα μνημόσυνα.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γέροντας Αγαθόνικος, έπειτα από πολυετή ασθένεια, άφησε ειρηνικά την τελευταία πνοή του το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουνίου, νοσηλευόμενος κατ’ οίκον στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης. Υπέμεινε καρτερικά και σιωπηρά τη δοκιμασία της πολυετούς ασθένειας απολαμβάνοντας το σεβασμό και την τιμή προς το σεπτό πρόσωπό του από τον διάδοχό του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, τους κληρικούς και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων