18/09/2024 18/09/2024 Εορτάστηκε το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός, που βρίσκεται στο κέντρο του κτιριακού συγκροτήματος των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στον  Σβορώνο Πιερίας. Στον χώρο...
18 Σεπτεμβρίου, 2024 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2024 - 9:14

Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Εορτάστηκε το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός, που βρίσκεται στο κέντρο του κτιριακού συγκροτήματος των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στον  Σβορώνο Πιερίας. Στον χώρο λειτουργούν συγκεκριμένα το Γηροκομείο, τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος» ο Ξενώνας Νέων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης» και το Πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη».

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία, η οποία υπήρξε παράδειγμα πίστης για τις τρεις κόρες της, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, που υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια και μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Χριστό.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας της Αγίας Σοφίας, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πιερίας και πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Σβορώνου και της Κατερίνης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και Ιερατικό Συλλείτουργο.

Πλήθος πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες, ενώ δόθηκε η δυνατότητα εκκλησιασμού στους τροφίμους, υπαλλήλους, εθελοντές και φίλους των Ιδρυμάτων, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε εποικοδομητικούς λόγους, ευχόμενος ιδίως στους εορτάζοντες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων