Καθοριστική ήταν η συμβολή της Υφυπουργού Ανάπτυξης, προκειμένου να υλοποιηθεί μια ακόμη σημαντική δράση της Σχολής, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της Σχολής χρηματοδοτήθηκε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας, της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις» του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων και της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για «Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών)».
Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου επισκέφθηκε τη Σχολή και, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και καρποφόρα χρονιά, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε μαθητής με την ενασχόλησή του με τη βυζαντινή και την παραδοσιακή μουσική.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι με νέους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν το μεγαλείο της Βυζαντινής αλλά και της Παραδοσιακής Μουσικής. Στηρίζουμε το πολυσχιδές έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και της Ιεράς μας Μητροπόλεως κυρίως στον τομέα της νεολαίας και του πολιτισμού», είπε, μιλώντας στους σπουδαστές και στους καθηγητές.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτρης Μανούσης ευχαρίστησε θερμά την κα Μάνη για την ουσιαστική της βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης και δήλωσε: «Η πρότασή μας που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, με την καθοριστική συμβολή της κας Υφυπουργού, εστιάζει σε μια σε ποικιλία θεμάτων που αναδεικνύουν τη βυζαντινή μουσική ως πολιτιστικό επίτευγμα παγκόσμιας εμβέλειας και επίδρασης».