Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
28 Αυγούστου, 2024

Με επιτυχία η δράση με επίκεντρο το ψηφιδωτό που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Κίτρους και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου

Διαδώστε:

Στην αναβαθμισμένη εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης η Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου πραγματοποιήσαν την Τρίτη 27 Αυγούστου τη δράση επίδειξης της τέχνης του ψηφιδωτού.

Το πρωτότυπο αυτό δρώμενο αφορούσε την ενημέρωση γύρω από την τέχνη του ψηφιδωτού και της ψηφιδωτής Αγιογραφίας, μια τέχνη που ήκμασε ιδιαίτερα στο παρελθόν στην ιστορική διαδρομή της Πιερίας, στα αρχαιοελληνικά και βυζαντινά χρόνια.

Ξεναγός στην καθ’ όλα αξιόλογη τεχνική επένδυσης των επιφανειών με ψηφίδες που δημιουργούν αξιοζήλευτα έργα τέχνης ήταν ο καταξιωμένος ψηφιδογράφος και συντηρητής Τέχνης Θωμάς Σαφέτης, ο οποίος δίδαξε στους επισκέπτες της Εμποροπανήγυρης τους τρόπους δημιουργίας του ψηφιδωτού.

Μαζί του ήταν και μαθητές του Εργαστηρίου της τέχνης του Ψηφιδωτού του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Κάθε χρόνο το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου πραγματοποιεί σεμινάρια ψηφιδωτού στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με μαθητές από όλη την Πιερία αλλά και ξένους υπηκόους που διαμένουν στο νομό Πιερίας. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την συμμετοχική παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως σε μια ακόμα κοινωνική και όχι μόνο δραστηριότητα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου κα Μαρία Γκριμούλα , τα μέλη του Δ.Σ. και τους ψηφιδογράφους του Κέντρου για την αγαστή συνεργασία και την υλοποίηση της δράσης, τονίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη παραμένει συνεχώς στη γραμμή διάδοσης της γνώσης και του πολιτισμού, μέσα από συμπράξεις.

 

Διαδώστε: