Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
19 Αυγούστου, 2024

Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος με νέους από την Κατερίνη στη Σερβία

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο ποιμαντικής της νεότητας, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο πολυήμερη προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή στελεχών νεανικού έργου στη Σερβία, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Της εκδρομής ηγείται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και συμμετέχουν 3 κληρικοί και 40 νέοι, κατηχητές, κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη, ιερόπαιδες και αναγνώστες.
Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν την Κυριακή 18 Αυγούστου η ιστορική πόλη Νις της Σερβίας, πατρίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, όπου τα στελέχη του νεανικού έργου έτυχαν της πατρικής αγάπης και εγκάρδιας φιλοξενίας του Ποιμενάρχου, Πανιερωτάτου Επισκόπου Ναϊσσού κ. Αρσενίου και άλλων κληρικών, αλλά και της θερμής υποδοχής Σέρβων νέων.

Συμμετείχαν, το πρωί της Κυριακής, στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας και περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Νις οι νέοι της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με Σέρβους νέους και να κάνουν κοινές δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.
Η εκδρομή συνεχίζεται αυτές τις ημέρες και σε άλλες περιοχές της Σερβίας και περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς, Μοναστήρια, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα και Εκκλησιαστικές Σχολές των περιοχών Βελιγραδίου, κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους ανέκαθεν διατηρεί στενούς δεσμούς με την Εκκλησία της Σερβίας. Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους φιλοξενεί, κάθε καλοκαίρι, στις εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων Σβορώνου, δεκάδες παιδιά και νεους από τις φιλανθρωπικές, εκπαιδευτικές και ποιμαντικές δομές του Πατριαρχείου Σερβίας.

Διαδώστε: