Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
11 Ιουλίου, 2024

Μητρόπολη Καλαβρύτων: Εκδρομή των κατηχητικών σε μονή της Μητροπόλεως Φωκίδος

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος διοργάνωσε με τους εκλεκτούς συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, μονοήμερη εκδρομή με τα παιδιά των κατηχητικών των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως, στον «επίγειο παράδεισο» όπως ο ίδιος αποκαλεί το μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου, της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Πάνω από 100 νέες και νέοι Γυμνασίου και Λυκείου είχαν την ευκαιρία πρώτα απ’ όλα μιας πνευματικής ενίσχυσης όπου διδάχθηκαν από τους φιλόξενους πατέρες της Μονής και ξεναγήθηκαν μέσα στους χώρους της. Κατά δεύτερον είχαν την ευκαιρία της ψυχαγώγησης στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής, στα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, στα τραμπολίνο, στην αίθουσα παιχνιδιών (πινκ πονκ, ποδοσφαιράκι, μπιλιάρδο, σκάκι, παιχνίδια γνώσεων κ.α.), στην καφετέρια και ταυτόχρονα να απολαύσουν την ομορφιά και ηρεμία του χώρου, «του επίγειου παράδεισου», όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Η φιλοξενία των μοναχών ήταν άριστη κατά τα λεγόμενα των φιλοξενουμένων από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο τόσο μέσα στους χώρους της Μονής όσο και μέσα στους χώρους των κατασκηνώσεων και του πανέμορφου άλσους.

Το μεσημέρι οι πατέρες πρόσφεραν προς τους φιλοξενούμενους πλούσιο γεύμα από τα προϊόντα των μοναχών και τη μοναστηριακή τους κουζίνα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Νεκτάριο και τους πατέρες, για την αρχοντική και αβραμιαία φιλοξενία τους.

 

 

Διαδώστε: