Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
10 Σεπτεμβρίου, 2024

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά

Διαδώστε:

Το μήνυμά του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους 2024-2025.

Όμως, παιδιά μου, θα ήθελα να σας παρακαλέσω και εσείς να βάλετε στη ζωή σας την προσευχή. Να προσεύχεσθε καθημερινά στον Τριαδικό Θεό και στην Παναγία Μητέρα μας, το πρωί πριν φύγετε για το σχολείο και το βράδυ πριν κοιμηθείτε, και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πάντοτε τη βοήθεια, την ευλογία και τη θεία ενίσχυσή τους. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή σας“, ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Αγαπητά μας παιδιά,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνομαι σε όλους εσάς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκφράσω τις θερμές πατρικές ευχές μου για ένα καλό και ευλογημένο από τον Θεό σχολικό έτος, γεμάτο υγεία, χαρά και πρόοδο.

Εσείς, παιδιά μου, είστε η χαρά μας, η απαντοχή μας, η χρυσή ελπίδα για το μέλλον της κοινωνίας μας και της Πατρίδος μας. Αξιοποιήστε τον χρόνο σας κατά τον καλύτερο τρόπο, μελετήστε και εργασθείτε, ώστε να εμπεδώσετε τις γνώσεις που σας προσφέρονται, με σκοπό να αποκτήσετε εφόδια πνευματικά, να καλλιεργήσετε τον νου και την ψυχή σας και αργότερα να μπορέσετε με την προσφορά σας να δημιουργήσετε μία κοινωνία κοντά στον Θεό, μία κοινωνία πίστης στον Χριστό, αγάπης και πραγματικής ελευθερίας.

Στη ζωή σας και στην προσπάθειά σας θα έχετε, πρώτα απ’ όλα, τη βοήθεια του Θεού. Σας αγαπάει και θα σας προστατεύει η Παναγία μας, οι Άγιοί μας και ανάμεσα σε Αυτούς τώρα έρχεται βοηθός και ο προσφάτως ανακηρυχθείς Άγιος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Όσιος Χριστόφορος ο Παπουλάκος, ο Οποίος ως κήρυκας του θείου λόγου, περιδιαβαίνοντας πόλεις και χωριά, με θέρμη ψυχής καλούσε τους Έλληνες να μείνουν πιστοί στον Χριστό και στην Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, να την διαφυλάξουν ως πολύτιμο θησαυρό, και να αντισταθούν σ’ εκείνους που προσπαθούσαν να την εξαφανίσουν, φέρνοντας νέα, δήθεν φιλοπροοδευτικά, ξενόφερτα ήθη και έθιμα.

Όμως, παιδιά μου, θα ήθελα να σας παρακαλέσω και εσείς να βάλετε στη ζωή σας την προσευχή. Να προσεύχεσθε καθημερινά στον Τριαδικό Θεό και στην Παναγία Μητέρα μας, το πρωί πριν φύγετε για το σχολείο και το βράδυ πριν κοιμηθείτε, και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πάντοτε τη βοήθεια, την ευλογία και τη θεία ενίσχυσή τους. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή σας.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι οι γονείς σας, σας αγαπούν από τα βάθη της ψυχής τους και οι δάσκαλοί σας εργάζονται ακατάπαυστα και ευσυνείδητα για εσάς. Σας αγαπάμε όλοι, και εγώ που σας απευθύνω αυτές τις ευχές, είμαι κοντά σας με την πατρική μου αγάπη και τις θερμές προσευχές μου για κάθε ευλογία από τον Θεό στη ζωή σας, για υγεία, πρόοδο και επιτυχία στους στόχους σας.

Αγαπητοί μας Εκπαιδευτικοί,

Χαιρόμαστε πραγματικά όταν καλλιεργείτε στα παιδιά μας το όραμα και τους δίδετε τα εφόδια για έναν κόσμο με Χριστό, χωρίς βία και φανατισμό, χωρίς εξαρτήσεις και διακρίσεις, αλλά με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη. Σας είμαστε ευγνώμονες! Συνοδοιπόρο στην αξιοθαύμαστη πορεία σας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχετε διαρκώς την προσευχή και την υποστήριξή μου στο πολυεύθυνο έργο σας. Σας καταθέτω εγκαρδίως το ειλικρινές πατρικό ενδιαφέρον και την εν Χριστώ αγάπη μου.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά! Ο Τριαδικός Θεός, η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας να σας προστατεύουν, να σας επιστηρίζουν και να σας ευλογούν!

Μετ’ ευχών πατρικών

Ο Μητροπολίτης

† Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος

Διαδώστε: