Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου
27 Νοεμβρίου, 2023

Η εορτή του Αγίου Στυλιανού στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στο πλαίσιο των πολλών ποιμαντικών επισκέψεων του, στις ενορίες και ιερές μονές της ιεράς μητροπόλεως, μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωρίο Κάδδι – Κονιστρών επαρχίας Κύμης εξ’ αφορμής της εορτής του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος όπου και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστούμενος από τους Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Καπενή, π. Πρόδρομο Γκέγκε και τον άγοντα την ονομαστική εορτή του, Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου π. Στυλιανό Πεταχτή.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος με τον θεόπνευστο λόγο του μίλησε για τη σημασία και τα διδάγματα που αναφέρει η ευαγγελική περικοπή του πλουσίου νέου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχήθηκε καταλλήλως προς τον εορτάζοντα ακούραστο συνοδοιπόρο και συλλειτουργό Διάκονο του, π. Στυλιανό Πεταχτή, για τα ονομαστήρια του.

Την εορτή επίσης τίμησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καδδίου κ. Δημήτριος Χρούτας και οι πιστοί της ενορίας του Καδδίου οι οποίοι ευχήθηκαν στον εορτάζοντα π. Στυλιανό για την ονομαστική εορτή του.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Ιωάννης Τζώρτζης από την ενορία των Παραμεριτών – Αλιβερίου, κ. Δημήτριος Πετρογιάννης ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας με τον εορτάζοντα ιεροψάλτη του ιερού ναού κ. Στυλιανό Μπενέτο.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης. Κωνσταντίνος Μαυροβουνιώτης.

Διαδώστε: