Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου
16 Αυγούστου, 2024

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Λιαουτσάνισας Κύμης

Διαδώστε:

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πάνσεπτο Θεομητορικό Προσκυνηματικό Ιερό Ναός της Παναγίας Λιαουτσάνισας Κύμης της Προστάτιδος και Εφόρου των απανταχού Κουμιωτών.

Με την ευκαιρία της θεομητορικής εορτής την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός καθώς επίσης εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Γκέγκε, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο και τον Πρεσβύτερο Θεόδωρο Τοντορέσκου, εφημέριο Βιτάλου Κύμης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε μέσα από τον θεόπνευστο λόγο του προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας της μητέρας και προστάτιδος των απανταχού πιστών που τιμούν την μνήμη της.

Στον Εσπερινό παρέστησαν οι τοπικές αρχές και πολλοί πιστοί από την Κύμη.

Την κυριώνυμο ημέρα της θεομητορικής εορτής στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην σημασία της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τέλος απηύθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους απανταχού Κουμιώτες που τίμησαν την εορτή με την συμμετοχή τους στην θεία ευχαριστία.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή πολλών ιεροψαλτών.

(Φωτογραφίες Μάριος Μυλωνάς – Ευάγγελος Στάμου)

Διαδώστε: