25/08/2024 25/08/2024 Το πρωί της Κυριακής 25 Αυγούστου, στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, χοροστάτησε και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, πλαισιουμενος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμ. Ιάκωβο Βασιλείου και τον διάκονο Ανδρέα Παντέα. Μαρμαράς: Ραφαήλ Γεωργιάδης Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή. Στο...
25 Αυγούστου, 2024 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2024 - 11:40

Η ενορία του Μαρμαρά βραβεύει τους αρίστους των πανελλαδικών και τους πολύτεκνους (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η ενορία του Μαρμαρά βραβεύει τους αρίστους των πανελλαδικών και τους πολύτεκνους (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Κυριακής 25 Αυγούστου, στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, χοροστάτησε και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, πλαισιουμενος από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμ. Ιάκωβο Βασιλείου και τον διάκονο Ανδρέα Παντέα.

  • Μαρμαράς: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο Μητροπολίτης παρέδωσε την υποτροφία των Ταξιαρχών ύψους 1.200€, στον πρωτεύσαντα μαθητή του Λυκείου του Νέου Μαρμαρά, στις Πανελλαδικές εξετάσεις και φοιτητητή πλέον του Α.Π.Θ. στην Σχολή Δημοσιογραφίας, στον κ. Γεώργιο Πραβίτα.

Στην συνέχεια ο κ. Νικόδημος παρέδωσε τις υποτροφίες του Αγίου Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Προικοννήσου, ύψους 5.600€ στις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν περισσότερα από τέσσερα παιδιά κι έστω ένα ή και περισσότερα είναι εγγεγραμμένα στα εκπαιδευτήρια της κωμοπόλεως του Μαρμαρά.

Οι υποτροφίες, ως ο πατήρ Ιάκωβος τόνισε,

«δεν είναι φιλανθρωπία αλλά η συμπαράσταση και η επιβράβευση της Εκκλησίας στην οικογένεια και στο μέλλον της Πατρίδος μας τα ευλογημένα παιδιά. Ως ευλογία τα πρώτα τους τετράδια, μολύβια και μπογιές, να είναι δώρα της εκκλησιάς τους, δώρα ευγνωμοσύνης και τιμής σε όλες τις οικογένειες και πρώτιστα στις πολύτεκνες».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αδιάλειπτη και πατρική παρουσία του στην Ενορία του Μαρμαρά, μνημονεύοντας πως ο καταλληλότερος όλων να τιμήσει τις πολύτεκνες οικογένειες, δεν είναι άλλος από τον Άγιο Κασσανδρείας αφού κι ο ίδιος τυγχάνει γόνος πολύτεκνης οικογένειας.

Ο Μητροπολίτης από τη μεριά του σαν πνευματικός πατέρας του τόπου έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές που πέτυχαν το στόχο τους, στις πολύτεκνες μητέρες και τέλος ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια για το όλο έργο που επιτελεί στον Μαρμαρά στον προϊστάμενο του ναού π. Ιάκωβο.

Τις υποτροφίες έλαβε κάθε οικογένεια από τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικοδήμο.

Παρέστη κι ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαλλίνης, ο οποίος περιχαρής παρέδωσε ο ίδιος υποτροφία πολύτεκνου εργαζομένου στον Δήμο. Η αντιδήμαρχος κ. Όλγα Πατσουράκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και συνεργάτες του Δήμου Σιθωνίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων