04/02/2024 04/02/2024 Η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού εορτάστηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό. Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ο Σεβαμσιώτατος είπε ότι ο άνθρωπος έχει σχετική ελευθερία, αφού δεν αυτοπροσδιορίζει την ύπαρξη του και άρα έχει...
04 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2024 - 11:50

Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στον Άγιο Νεκτάριο του Άργους Ορεστικού

Διαδώστε:
Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στον Άγιο Νεκτάριο του Άργους Ορεστικού

Η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού εορτάστηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό. Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο κήρυγμά του ο Σεβαμσιώτατος είπε ότι ο άνθρωπος έχει σχετική ελευθερία, αφού δεν αυτοπροσδιορίζει την ύπαρξη του και άρα έχει δεδομένα στην ζωή του και πρέπει να ευχαριστεί και να ευγνωμονεί τον Θεό.

Στον αναφερόμενο Ιερό Ναό, τιμάται το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Κεχαριτωμένης, της οποίας το ιερό εικόνισμα δεσπόζει απέναντι από τον Δεσπότη Υιό και Θεό Της.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμ. π. Παύλος Λαζόγκας και ο διάκονος π. Παντελεήμων, ενώ μεταξύ του εκκλησιάσματος ήταν μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο, Άργους Ορεστικού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, με αφορμή της Δεσποτική Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, μίλησε στα παιδιά και είπε ότι ο άνθρωπος έχει σχετική ελευθερία, αφού δεν αυτοπροσδιορίζει την ύπαρξη του και άρα έχει δεδομένα στην ζωή του και πρέπει να ευχαριστεί και να ευγνωμονεί τον Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος είπε, ότι όταν ο άνθρωπος δεν δέχεται τα δεδομένα της υπάρξεώς του και δεν ευχαριστεί τον Θεό, τότε παραλογίζεται.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε μικρή Ιερά Λιτάνευση πέριξ του Ιερού Ναού, της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου της Κεχαριτωμένης, την οποία μετέφεραν οι μαθητές.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, συνεχάρη όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την τάξη και την συμπεριφορά τους και στην Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία.

2024 - Η Εορτή της Υπαπαντής στο Άργος Ορεστικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων