08/11/2022 08/11/2022 Στο Μετόχι της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων της Ι.Μ Παμμεγίστων Ταξιαρχών εόρτασε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος τους Ταξιάρχες το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Τον Μητροπολίτη Καστορίας υποδέχθηκαν στο Μετόχι, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων π. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, μαζί με άλλους πατέρες...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 18:31

Μητρόπολη Καστορίας: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μητρόπολη Καστορίας: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (ΦΩΤΟ)

Στο Μετόχι της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων της Ι.Μ Παμμεγίστων Ταξιαρχών εόρτασε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος τους Ταξιάρχες το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Τον Μητροπολίτη Καστορίας υποδέχθηκαν στο Μετόχι, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων π. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, μαζί με άλλους πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής των αγίων Αρχαγγέλων, στο γεγονός της πτώσεως του εωσφόρου και της συμπαράταξης των Αγγελικών δυνάμεων με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ με ταπείνωση στον Θεό, και της βοήθειας που προσφέρουν οι Άγγελοι στον ανθρώπινο γένος.

Ο Ιεράρχης καλωσόρισε τον υπουργό προσφέροντάς του ο οποίος του μία εικόνα του Αγίου Καλλινίκου. Με την σειρά ο Υπουργός Κ. Θεοδωρικάκος προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο.

Στο Νεστόριο

Την επόμενη ημέρα ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Νεστόριο από όπου και εόρτασε. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ιερούργησαν οι π. Γεώργιος Ταξόπουλος, π. Γεώργιος Χουζούρης καθώς και οι διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν τα σχολεία του Νεστορίου. Όλα μαζί τα παιδιά εκφώνησαν το «Πάτερ υμών» στεντόρειά τη φωνή.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους Αγγέλους ως φίλους των ανθρώπων και ιδιαιτέρως των παιδιών. Ακολούθησε κέρασμα προς τιμή του Σεβασμιωτάτου αλλά και όλων των μαθητών και καθηγητών του Σχολείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων